ku bahagia

ku bahagia

Khamis, 2 Jun 2011

bergedil roti


Bahan2

10 keping roti (direndam dgn air masak hingga kembang)

2 biji telur di pukul dengan sedikit garam

Bahan A (dimayang halus)
-1 biji bawang besar
-2 ulas bawang putih
-1 tangkai cili masak
-daun sup
-daun bawang

Bahan B
-Daging / Ayam yg dikisar
-garam secukup rasa
-minyak masak


Cara:

Mayang bahan A. gaul semua bahan A dan B sehingga rata. masukkan roti yang telah kembang satu demi satu ke dalam adunan dan ramas. masukkan secubit garam.

apabila adunan telah boleh di bentuk, kepalkan adunan seperti ikut saiz yg di ingini. panaskan minyak di kuali.

Salut adunan dengan telur tadi dan goreng sehingga masak.

Cadangan Hidangan:

sedap di makan dengan nasi atau begitu sahaja.

Tambahan:

pastikan begedil di balikkan selalu semasa memasak. masak dengan api yang sederhana.

Tiada ulasan:

Yahoo Messenger