Bahan2 10 keping roti (direndam dgn air masak hingga kembang) 2 biji telur di pukul dengan sedikit garam Bahan A (dimayang halus) -1 biji bawang besar -2 ulas bawang putih -1 tangkai cili masak -daun sup -daun bawang Bahan B -Daging / Ayam yg dikisar -garam secukup rasa -minyak masak | |
Cara: | |
Mayang bahan A. gaul semua bahan A dan B sehingga rata. masukkan roti yang telah kembang satu demi satu ke dalam adunan dan ramas. masukkan secubit garam. | |
Cadangan Hidangan: | |
sedap di makan dengan nasi atau begitu sahaja. | |
Tambahan: | |
pastikan begedil di balikkan selalu semasa memasak. masak dengan api yang sederhana. |
ku bahagia
Khamis, 2 Jun 2011
bergedil roti
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan